Wszystkie posiłki są przygotowane w naszych własnych, profesjonalnie wyposażonych kuchniach. Gotujemy smaczne i urozmaicone dania spełniające wszystkie normy w zakresie prawidłowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym. Zachowanie właściwych proporcji białek, węglowodanów, tłuszczów i witamin to lokata w dobre zdrowie w dzieciństwie, która zaprocentuje w dorosłym życiu.

Dzieci spożywają posiłki w spokojnej i miłej atmosferze, o regularnych porach, estetycznie serwowane na ładnej i ujednoliconej zastawie. Wpływa to korzystnie na kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych, na które bardzo zwracamy uwagę.

Urozmaicenie i sezonowość jadłospisu, stopniowe wprowadzanie i przyzwyczajanie przedszkolaków do nowych produktów pomaga w akceptacji szerokiego doboru produktów i potraw.

W przypadku dziecka z alergią pokarmową zapewniamy dietę eliminacyjną polegającą na wykluczeniu z jadłospisu produktów powodujących alergię.

We wszystkich naszych przedszkolach został wdrożony system HACCP.

System HACCP oraz personel z długoletnią praktyką i odpowiednimi kwalifikacjami gwarantują prawidłowość procesów technologicznych oraz bardzo dobrą jakość przygotowywanych posiłków.

Przekonani o tym, jak ważna jest pełnowartościowa i zdrowa dieta, dbamy o to, by posiłki podawane w naszych przedszkolach były przygotowywane zgodnie z normami zalecanymi przez dietetyków dziecięcych.

Zapewniamy cztery smaczne, bardzo urozmaicone, domowe posiłki z dużą ilością warzyw i owoców sezonowych, nasion i orzechów do chrupania przygotowanych w warunkach zgodnych z przepisami i normami zatwierdzonymi przez rejonową stację sanitarną.

Starsze dzieci pod okiem nauczyciela mają możliwość samodzielnego przygotowania śniadania oraz pierwszego podwieczorku. Dzieci bardzo lubią te zajęcia, wyśmienicie się przy tym bawią i poznają prawidłowe nawyki żywieniowe. 

W naszych przedszkolach zachęcamy dzieci do jedzenia i do próbowania nowych dań, aby odkrywały bogactwo smaków, a posiłki nigdy nie są limitowane.